Verzorging en reiniging

Verzorging en reiniging

Houd er rekening mee dat in de loop van de tijd verkleuring kan optreden bij zilveren of vergulde sieraden. Dit komt door de zuurgraad van je huid. Als je je sieraden niet draagt, kun je ze het beste in een doos bewaren of in vloeipapier wikkelen om de gepolijste look te behouden en verkleuring te voorkomen.

Vergulde RVS sieraden

Roestvrij staal (RVS) is een extreem sterke metaalsoort. Zal niet krassen of vervagen bij normaal gebruik. Gaat langer mee dan zilveren of gouden sieraden en dat zou je niet denken. De vergulde laag is iets kwetsbaarder dan het RVS zelf en zal dus wel met zorg behandeld moeten worden. Zo is zwemmen in chloor water en veel zweten tijdens sporten niet aan te raden. Wel mag u ervan uit gaan dat de sieraden gewoon onder de douche en tijden slapen gedragen kunnen worden zonder vervaging.

sieraden schoon maken

Sterling zilveren (925) sieraden

Sterling zilver is een edelmetaal dat na verloop van tijd van nature zal verkleuren. Dit donker worden van het metaal heeft niets te maken met de kwaliteit, het is een natuurlijke reactie van het metaal op de zuurstof in de lucht die kan worden verwijderd door je sieraden schoon te maken. Om de aanslag te vertragen, raden we aan om je sieraden te bewaren in meegeleverde doosje en niet in direct zonlicht. Om de aangetaste laag te verwijderen, raden we u aan uw sieraden regelmatig met een zachte doek te poetsen. Gelukkig is de verkleuring te verhelpen en zal de kwaliteit én de look niet achteruit gaan.

Vervanging of omruiling kan alleen worden overwogen als sieraden met zorg zijn behandeld en niet zijn gepersonaliseerd.

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password