Vulhandleiding ashanger

Benodigdheden:

- een A4 papier
- Meegeleverd vulsetje
- een A4 papier
- Zachte tissue
- Starke rvs lijm (transparante Bison)
- Een kleine schroevendraaier

Stap 1: ashanger openen

Afhankelijk van het soort ashanger dat je hebt, zul je de ashanger ofwel met de hand ofwel met een schroevendraaier los moeten draaien.

Stap 2: het vullen van het ashanger / urn

Bij deze stap gebruikt je één A4 papiertje en het meegeleverde trechtertje. Het A4tje leg je onder de hanger. De kans is groot dat, hoe voorzichtig je ook bent, er alsnog wat as langs het sieraad valt. Dankzij dit tweede vel, kunt u de as later alsnog gemakkelijk bij elkaar vegen met een zachte kwast en een tweede poging wagen.

Tip! Indien je, vanwege emotionele reden, de as zelf niet wilt zien, dan kun je hierbij hulp vragen. Het crematorium zelf kan hierin ook een rol spelen. Vaak kun je de optie van het laten vullen bespreken en tegen een kleine vergoeding laten doen.

carry you

Stap 3: het verzegelen van je ashanger

Voor deze stap kun je het beste eerste controleren of er niets tussen het schroefdraad zit. Dit doet u door de sluiting eerst een keer zonder lijm dicht te draaien. Sluit het schroefje niet goed, dan zit er nog een beetje as tussen de sluiting. Verwijder he as eerst voor je de hanger met lijm verzegeld.

Het verzegelen zelf is een secuur werkje. In het binnenste schroefdraad plaatst u een druppeltje lijm, waarna u de schroefsluiting of het dopje in één keer goed vastdraait. Let er daarbij wel op dat u werkt met secondelijm. Wacht dus niet te lang met het aandraaien van de sluiting, anders is de secondelijm opgedroogd en gehard.

Eenmaal vastgedraaid raden wij aan om snel de overtollige lijm te verwijderen met een stukje zachte tissue.

Extra tips:

- Her open de verzegelde hanger niet.
- Doe voorzichtig met water, zeepresten of zweet. Ga dus niet zwemmen of onder de douche met de hanger, omdat deze niet volledig waterdicht is. Ook tijdens het sporten raden wij aan om de hanger af te doen.

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password